Tiramisu ( retata originala )

No votes yet.
Please wait...
Timp de preparare
40 minute
Timp de gatire
1 minute
Dificultate
usor
Portii
8 persoane
Tip Mancare
Desert
Adaugata de
Data adaugarii
300 gram
Piscoturi
100 gram
Zahar
4 buc
Oua
300 gram
Cafea
500 gram
Mascarpone
10 gram
Cacao
Tiramisu ( retata originala )

În vechime, bunicile obișnuiau să pregătească un mic dejun pe care astăzi l-am putea numi sărac, dar la acel moment era foarte bogat! Chiar și astăzi reteta este neschimbată, doar spargeți un ou foarte proaspăt într-un pahar și îl bateți cu zahăr, daca doriți adăugați cafea sau lapte cald pentru cei mici și marsala sau anason pentru copiii mai mari. Și din această cremă se naște tiramisu pe bază de cremă de mascarpone. Desertul italian, prin excelență, cel mai renumit și mai iubit, dar mai presus de toate, a dat viața multor alte versiuni!

Deși originea acestui faimos desert nu este clară, din cauza diferențelor dintre regiunile Veneto, Friuli Venezia Giulia, Piemont și Toscana, este încă o piatră de temelie a bucătăriei italiene pregătite fără distincție de la nord la sud.

Din nefericire, nu am descoperit cine a inventat-o, dar cu siguranță știm cum să te pregătim să pregătești unul dintre cele mai bune tiramisu pe care le-ai pregătit vreodată. Iată rețeta: pregătiți-o și anunțați-ne!

  1. Pentru a face tiramisu incepe prin a seapara galbenusuriile de albusuri.
  2. Amesteca galbenusuriile cu jumatate din cantitatea de zahar folosind un mixer electric.
  3. Cand galbenusuriile s-au amestecat bine cu zaharul , fara a opri mixerul toarna mascaprone putin cate putin
  4. Dupa ce ai incorporat tot mascarponele ar trebui sa ai o crema groasa.
  5. Curata mixerul bine , pune zaharul ramas peste albusurii si mixeaza-le pana obitii o spuma alba. Vei sti ca ai mixat destul atunci cand spuma nu se v-a mai misca cand misti castronul.
  6. Cu spatula ia cate o lingura de spuma alba si incorporeaz-o incet cu crema din galbenusurii.
  7. Imprastie un strat de crema intr-un vas de copt, trece piscoturiile prin cafea (in care se poate adauga lapte sau alcool pentru un plus de savoare) si intinde-le pe crema de mascarpone.
  8. Dupa ce ai terminat cu primul nivel de piscoturii, intinde din nou crema de mascapone peste piscoturii, si mai adauga un strat de piscoturii.
  9. Peste al doilea strat de piscoturii intinde crema de mascarpone, niveleaza-o cat poti de bine si presara cacao pe deasupra.
  10. Baga prajitura la frigider pentru cateva ore si e gata de servire. Pofta Buna!

Nu a fost postat nici un comentariu!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*