Placinta de dovleac cu migdale

No votes yet.
Please wait...
Timp de preparare
20 minute
Timp de gatire
40 minute
Dificultate
usor
Portii
8 persoane
Tip Mancare
Desert
Adaugata de
Data adaugarii
1000 gram
Pulpa de dovleac
225 gram
Zahar
150 gram
Unt
6 buc
Oua
1/2 buc
Lamaie
250 gram
Frisca
200 gram
Faina
100 gram
Faina de migdale
200 gram
Fructe de Padure
Placinta de dovleac cu migdale

Placinta de dovleac cu migdale este o reteta italiana mult mai gustoasa ca reteta de placinta americana cu dovleac.

  1. Se amesteca faina cu faina de migdale, zaharul si coaja de lamaie rasa, se face o gaura in mijloc in care se pun 4 galbenusuri si untul. Se framanta aluatul si se lasa la dospit 1 ora
  2. Se taie pulpa de dovlea in feli si se gateste la cuptor sau cu aburi
  3. Se trece dovleacul printr-o sita si se cantareste 500 grame de pulpa la care se adauga 125 grame de zahar, 2 oua intregi si smantana amestecandu-se bine.
  4. Pune-ti aluatul in 2 forme de 18-20 cm, unse in prealabil cu unt si faina, Peste ele se pune foaie de copt in care se pun boabe de fasole uscata pentru a presa coca si a forma forma de placinta.
  5. Se baga formele la cuptor pentru 10 minute la 170 grade celsius.
  6. Se scot formele din cuptor , se iau foiile de copt si fasolea iar in golul format se toarna mixul de dovleac , dupa care se baga inapoi la cuptor pentru inca 25-30 de minute.
  7. Pofta Buna!

Nu a fost postat nici un comentariu!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*