- Timp de preparare
- 15 minute
- Timp de gatire
- 20 minute
- Dificultate
- moderat
- Portii
- 4 persoane
- Tip Mancare
- Cina
- Adaugata de
- Data adaugarii
- septembrie 18, 2019
- 400 gram
- Pene
- 300 ml
- Rosii Pasate
- 100 ml
- Smantana de gatit
- 1 buc
- Ceapa
- 2 catei
- Usturoi
- 150 gram
- Sunca
- 50 gram
- Parmezan
- 50 ml
- Vodca
Pene cu vodca si sunca sunt pastele care le-am mancat prima data cand aveam aproximativ 16 ani, la mare si de atunci m-am indragostit de ele.
- Se pune o oala la foc cu apa , dupa ce incepe sa fiarba se aduga sarea si pastele, care se fierb cu 2 minute mai putin decat scrie pe ambalaj.
- Se curata cei doi catei de usturoi , se zdrobesc putin cu lama cutitului, si se pun intr-o tigaie cu putin ulei.
- Se taie ceapa, iar cand usturoiul a inceput sa prinda o culoare aurie se scoate din tigaie si se adauga sunca cubulete impreuna cu ceapa
- Cand ceapa a inceput sa prinda o culoare galbuie se pune vodca ( cu cat mai de calitate cu atat gustul pastelor v-a fi mai deosebit ), si se fierbe pana se evapora alcoolul din vodca ( se poate si flamba )
- Se adauga rosiile si se lasa sa dea in clocot, dupa care se adauga smantana si sarea.
- Se adauga pastele fierte in sosul cu vodca impreuna cu o ceasca din apa in care au fiert.
- Se lasa la fiert pentru 2-3 minute.
- Se serveste cu parmezan ras. Pofta Buna!
Nu a fost postat nici un comentariu!