Dulceata de gutui

No votes yet.
Please wait...
Timp de preparare
30 minute
Timp de gatire
80 minute
Dificultate
usor
Portii
10 persoane
Tip Mancare
Snack
Adaugata de
Data adaugarii
1000 gram
Gutui
800 gram
Zahar
300 ml
Apa
1 buc
Lamaie
Dulceata de gutui

Dulceata de gutui are o aroma aparte, noua ne place sa o mancam dimineata in zilele de iarna geroase pe paine cu unt si un ceai cald.

Cum la bunica gutuiul din curte a facut un numar mare de fructe , ne-am hotarat sa facem dulceata!

  1. Se curata gutuiile de samburi si se taie
  2. Se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa pana incepe sa se lege siropul, eu stiu ca e gata atunci cand il las sa curga din lingura si se tine umpic (nu curge ca apa)
  3. Se adauga fructele si se lasa la fiert
  4. Se pune dulceata in borcane
  5. Se sterilizeaza 20 de minute la cuptorul incins la 200C
  6. Intoarceti borcanele cu fundul in sus (sa stea pe capac) si lasati asa 10 min. sa se faca vid.

Nu a fost postat nici un comentariu!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*