Cordon Bleu din Vinete

Rating: 1.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Timp de preparare
10 minute
Timp de gatire
16 minute
Dificultate
usor
Portii
4 persoane
Tip Mancare
Cina
Adaugata de
Data adaugarii
230 gram
Vinete
120 gram
Cascaval
4 buc
Busuioc
100 gram
Faina
120 gram
Sunca de presata
2 buc
Oua
100 gram
Pezmet
1 buc
Ardei Kapia
2 gram
sare
200 ml
Ulei
2 gram
piper
Cordon Bleu din Vinete

Termenul “cordon bleu” se referă la un snitel facut din carne de pui sau de curcan umplut cu șuncă și brânză.

Astăzi va propunem o variantă a cordonului bleu clasic cu vinete, în această rețetă feliile de carne sunt înlocuite cu felii de vinete care conțin o umplutură gustoasă de șuncă și cascaval, aromatizata cu busuioc.

  1. Incepem prin prepararea vinetelor, le spalam, si se taie felii de aproximativ 0.5 cm
  2. Se pun feliile intr-un castron, se presara putina sare pe ele si se lasa 30 de minute, pentru a iesi apa din ele.
  3. Se taie casvalul in felii subtiri
  4. Batem ouale intr-un castron , adaugam sare, piper
  5. Dupa cele 30 de minute se clatesc vinetele sub apa rece si le uscam cu o bucata de servetel de bucatarie
  6. In doua farfurii separate punem pesmetul si faina.
  7. În acest moment, totul este gata pentru a-l compune: răspândiți felii de vinete pe o farfurie, se adauga sunga peste fiecare felie,o frunză de busuioc, felia de cascaval si peste punem inca o felie de vanata ( ca si cum am compune un sandwitch
  8. Se ia fiecare "cordon blue" si se trece prin faina , ou si pesmet , dupa care se prajeste intr-o tigaie incinsa cu ulei. ( Se poate gati si la cuptor - puneți-le pe o tavă de copt căptușită cu hârtie de copt și coaceți-le într-un cuptor static preîncălzit la 200 ° timp de aproximativ 20 de minute )
  9. Pofta Buna! Se poate adauga o garnitura de orez, piure.

Nu a fost postat nici un comentariu!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*