Spaghete Carbonara (Reteta Originala)

Rating: 1.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Timp de preparare
15 minute
Timp de gatire
10 minute
Dificultate
usor
Portii
4 persoane
Tip Mancare
Cina
Adaugata de
Data adaugarii
350 gram
Spaghete Barilla No 5
150 gram
Bacon
2 gram
sare
6 buc
Oua
50 gram
Parmezan
1 gram
piper
Spaghete Carbonara (Reteta Originala)

Pentru cei care cunosc strada Vicolo della Scrofa este o strada simbolica pentru Roma. Intr-o “Tratoria” de pe aceasta strada in 1944 s-a gatit pentru primadata Spaghete Carbonara. Ea a fost facuta folosind oua, bacon si parmezan prin maestria romaniilor alaturi de ingredientele aduse de soldatii Americani. De atunci reteta a evoluat si a ajuns sa fie ceea ce cunoastem noi astazi ca Spaghete Carbonara.

  1. Se pune apa cu sare la fiert pentru a se fierbe pastele
  2. Se taie baconul in feli subtiri , si apoi in fasii de aprox 1 cm care se pun in tigaie si se calesc la foc mediu pentru aprox 15 minute avand grija sa nu se arda
  3. Cand apa incepe sa fiarba, se pun pastele la fiert si se lasa cat scrie pe ambalaj.
  4. Se separa galbenusuriile de la cele 6 oua si se amesteca cu parmezanul, se amesteca cu un tel, se adauga piperul (dupa gust) si o lingura din apa de la paste pentru a se disolva putin.
  5. Se scurg pastele si se pun direct peste bacon, in tigaie, si se soteaza pentru 20 de secunde.
  6. Se ia tigaia cu pastele de pe foc, se adauga ouale mixate, se amesteca bine iar daca sunt prea uscate se mai adauga din apa in care au fiert pastele.
  7. Spaghetele Carbonara se servesc imediat , calde. Pofta Buna!

Nu a fost postat nici un comentariu!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*